info@hydropure.be / +32 (0) 477 752 783 / +32 (0) 491 90 22 71
Zoeken

F.A.Q..

Frequently Asked Questions

Veel gestelde vragen

Heb je nog een vraag? Stuur ons een bericht via de contactpagina.

Is geurhinder mogelijk?
  • Hoewel het zeer weinig voorkomt is het mogelijk geurhinder gewaar te worden. Wij adviseren om grijs afvalwater te voorzien van een extra waterslot ( siphonputje) zodat enig mogelijke geurhinder in huis uitgesloten is. De IBA dient ontlucht te worden zodat eventuele gassen kunnen evacueren.
  • Een slechte geur is veelal afkomstig van een slecht werkende IBA. Diverse mogelijke problemen kunnen de oorzaak zijn. Slechte beluchting , verstopte leiding, … Om die redenen is een IBA onderhoudscontract een goede oplossing om dergelijke problemen te voorkomen.
Is lawaaihinder mogelijk?

De luchtcompressor van de tricel IBA’s staat geïntegreerd bovenop de IBA. De luchtpomp komt dus nooit binnenin de woning. Op 1 meter afstand is een licht gezoem mogelijks hoorbaar.

Wat is een IE?

De eenheid IE staat voor Inwoners Equivalent of het equivalent van 150 liter afvalwater dat 1 gezinspersoon per dag vervuilt. Een vierpersoonsgezin staat dus gelijk aan 4 IE ( ofwel 4 x 150 liter = 600 liter afvalwater per dag ).

Is een septische put noodzakelijk?

Een septische put of een voorbehandeling van het afvalwater is inderdaad noodzakelijk. De tricel IBA’s hebben een geïntegreerde voorbehandeling dus een extra septische put is niet meer noodzakelijk. Indien u opteert voor een rietveld, dan kan een bestaande septische put nog steeds dienst doen.

Heb je nog vragen?

Stel je vraag via onze contactpagina.

Contactpagina

Back to Top

Wens je meer informatie over Hydropure?

Wij sturen vrijblijvend extra informatie door over onze producten!

Wij sturen meer informatie binnen de 24h

Bedankt!

Contact

Ontvang vrijblijvend meer informatie over Hydroprure